Linkedin_afbeelding2

War for Talent & Employee Benefits

Wat hebben klompen en coins te maken met employee benefitsuitstroom en behoud van personeel? Alles!

‘Als iedereen naar huis gaat, heb je geen bedrijf meer maar een pand.’ Een bedrijf, dat zijn dus je mensen! Maar hoe zorg je ervoor dat al die mensen intrinsiek gemotiveerd zijn en blijven? Aan de hand van twee cases, Franciscus Ziekenhuis en Cendris Coins (PostNL) word je meegenomen door een verrassende en disruptieve aanpak om personeel niet alleen te werven, maar ook te behouden. Ben je erbij?

Plenair: Arbeidspotentieel? Meten, behouden en werven
We laten tijdens dit event zien hoe je het arbeidspotentieel in je bedrijf eenvoudig kunt meten en productiever kunt maken. Want door eerst aan het potentieel te werken, zijn er misschien minder nieuwe mensen nodig dan je denkt. En als ze toch nodig zijn, hoe trek je dan de juiste mensen aan die passen bij jouw ambitie? Om vervolgens met employee benefit programma’s van je
medewerkers de beste ambassadeurs te maken.

 

Sessie 1 – Ziekenhuisfusie Franciscus Gasthuis & Vlietland
Vier jaar trouw aan één waarde

Het fuseren van twee ziekenhuizen gaat niet alleen over twee gebouwen. Maar ook over 4.600 medici, een groot aantal maatschappen en vijf poliklinieklocaties die samengaan. Met één waarde werd de ambitie van het nieuwe ziekenhuis in de markt gezet.

We nemen je in deze sessie mee in de fusie van vier jaar geleden en geven je inzage in cultuur en in- en externe communicatie-programma’s. Daarnaast nemen we je mee in een disruptieve wervingscampagne met klompen. Want wat levert dat nou eigenlijk op?

 

Sessie 2 – Best practice: Cendris Coins
Vergroot de medewerkersbetrokkenheid

We kunnen pas extern schitteren als intern alles op orde is. Het is als bedrijf belangrijk om medewerkers daarin constant te blijven inspireren én te waarderen. Binnen Cendris (onderdeel van PostNL) vinden we het belangrijk dat het écht leuk en gemakkelijk is om met ons te werken. Via onze ‘Hoe Happy Ben Je Met’-metingen toetsen we continu waar we ons als werkgever kunnen verbeteren.

Vorig jaar zijn we gestart met Cendris Coins; het spaarprogramma dat we samen met Touch hebben ontwikkeld. Tijdens deze sessie wordt toegelicht op welke wijze een gebalanceerd beloningsmechanisme direct bijdraagt aan medewerker betrokkenheid én meetbare doelstellingen.

 

              

 

 

Meer nieuws van Touch!